vineri, 17 ianuarie 2014

Review Maris Cafe

      Vreau sa incep aceasta postare cu o urare de an nou fericit, cu intarziere intradevar. Trebuie sa recunosc ca nu am mai scris de foarte mult timp pe blog, si acum ca am ajuns intr-o cafenea de dimineata, deci cu noapte in cap pentru mine; dupa o cafea excelenta cu muzica de suflet, ambienta este perfecta pentru un nou articol dupa un "concediu" extins de mai mult de jumatate de an.
    In acest articol am sa va povestesc despre un local de top din Targu Mures, mai exact despre Maris Cafe. Ascuns intr-un fel, Marisul se afla pe bulevardul 22 decembrie nr. 51, sau mai precis pentru cei care sunt din zona, vis-a-vis de palas-ul din 7 noiembrie, inainte de sensul giratoriu spre spital.
   Deci Maris Cafe, pe scurt e o cafenea superba unde puteti savura una dintre cele mai bune cafele din oras. Sa fim totusi realisti, se poate spune ca aici puteti incerca cea mai buna cafea aici un articol in dealiu despre acest tip de cafea). Pe langa aceasta, puteti incerca alte 30+ de cafele fiecare dintre ele avand o poveste foarte interesanta despre origine, mod de preparare si "tehnica" de a o savura.
Aici puteti savuara cea ma buna cafea din lume, Kopi Luwak. Da, a-ti citit bine, Marisul e unul dintre putinele locuri din Romania unde se serves te Kopi Luwak (pentru nu a lungi poveste si pentru a nu plictisi unii dintre cititori gasiti
   Cu toate ca locatia este umpic ascunsa (trebuie sa coborati cateva scari la subsol prin partea dreapta a intrarii in restaurantul cu acelasi nume), localul in sine este superb amenajat, atmosfera este perfecta pentru destindere, relaxare, dar concomitent si pentru petreceri in anumite seri tematice (sau cu ocazia petrecerilor private, caci se poate inchiria la un pret chiar modest).
   Atat in legatura cu generalitatile, caci trebuie sa va explic acum o opinie subiectiva asupra cafenelei. Prima data cand am mers in Maris a fost in urma cu 2 ani, cu ocazia unui majorat. Trebuie sa recunosc ca m-am invartit de cateva ori in jurul restaurantului pana am gasit intrarea. Coborand pe scarile inguste, cand am deschis lumea aveam impresia ca am ajuns (fara sa folosesc un cliche) intr-un taram magic, rupt de realitate. Personalul este foarte dragut si pregatit sa ajute cu orice. Locul, din puncte de vedere "topografic" este mai spatios decat pare, este destul loc pentru a dansa, dar si pentru a sta la masa sau la bar. Sonorizarea este extrem de buna iar Barmanul/proprietarul aka Misu este o persoana deosebita. Daca il vede-ti vreodata la bar, nu ezitati sa stati la o poveste cu el. Trebuie sa recunosc ca am petrecut numeroase ore la bar cu Misu intelegand istoria cafelei in jurul lumii. Nu trebuie sa fii neaparat un bun cunascator al artei cafelei pentru a-ti da seama de calitatea si grija cu care a fost preparata fiecare cafea, cuvantul care ar putea rezuma toate experienta ar fi: exceptional.
   Si acum sa ajungem, ca in orice review, la problema banului, mai degraba lipsa acestei probleme, caci o cafea in Maris incepe de la 3-4 lei, calitatea fiind superioara oricare ar fi pretul. Un aspect de remarcat este ca Maris-ul se deschide de la 8, iar pana la ora 10 puteti savura un capuccino happy (Capuccino si un oahar de Cola) la doar 6 lei.
    In concluzie, Maris Cafe rivalizeaza orice local din Targu Mures atat prin calitate, atentie la detalii, cat si la pret.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu